Re: Zaniżanie ocen w SR - temat ogólny
Życie to jeden długi wyścig. Podczas niego prawie cały czas rywalizujemy z innymi. Tworząc NFSZone miałem nadzieję, że to będzie przystań, w której nie będziecie na siebie wrogo patrzeć, że będziemy wobec siebie życzliwi i będziemy tu miło spędzać czas. Jakiś czas temu sugerowaliście, by przywrócić Black List - by tuningi miały większy sens niż tylko wrzucanie i czekanie na komentarze i oceny innych. Reaktywowaliśmy BL. Byłem świadomy, że to może zaostrzyć rywalizację, która dotychczas była niewielka i kończyła się na porównaniach średnich ocen poszczególnych użytkowników. Sądziłem jednak, że każdy z użytkowników jest na tyle rozsądny, że podejmie uczciwą walkę i nie będzie złośliwie oceniał pracy innych by zdobyć 1 czy 2 punkty na BL. Rozumiem, że każdy może mieć inny gust - więc może zamiast postawić negatywną ocenę, mocno odbiegającą od większości, dajcie sam komentarz zamiast psuć ogólną ocenę. Kto jak kto, ale wychowankowie NFS Most Wanted (2005) powinni wiedzieć, że walka za wszelką cenę nie popłaca.
BL to zabawa, nikt nie dostaje nagród za pierwsze czy drugie miejsce. Rozumiem, że część z Was może serio traktować BL, ale niech Wam cel zdobywania punktów nie przyćmiewa całej reszty, bo może zdobędziecie 1 czy 2 punkty, ale stracicie szacunek i uznanie innych graczy. Weźcie sobie tę radę do serca, żeby nie trafić do tego tematu w przyszłości.
Zaniżanie ocen zgłaszajcie mi na PW - rozpatrzę każdą sprawę. Podajcie linki do prac, mając jednak na uwadze, że jest wolność słowa i czasami może się zdarzyć, że inni użytkownicy mogą mieć odmienne zdanie.